De Surinaamse tropen op hun paasbest!
Hoi,
We zijn ondertussen terug van ons tripje naar het binnenland... Zaterdagochtend om 5 uur stonden we op. Geraldine had de overgeërfde slinger van Sigi en Femke omhoog gehangen in huis --> Katrien is officieel 24! (de taart was de vorige avond al verorberd
Even (!) later kwam de bus ons ophalen om naar Boskamp te rijden om daar in de boot (-->bootje) te stappen en te blijven zitten tot de avond viel. Het spijtige van de zaak was dat de bestelde zon voor zaterdag helemaal niet kwam opdagen. Uitgeregend kwamen we moe aan op het Fungu-eiland (een eiland ten midden van de Coppenamerivier) waar we de volgende 3 nachten zouden overnachten. Na een wandeling op het eiland konden we onze buik vullen met een deugddoende maaltijd. Alle etenswaren waren met de boot meegebracht vanuit de stad, het eiland ligt ver van de bewoonde wereld, dus buiten (zelfgevangen) vis en vruchtjes is er niet veel anders te eten. Gelukkig is er een hele koelbak mee vol met lekkers! (onderweg zijn we ook nog wel vissers tegengekomen waar men een vis geruild heeft tegen een pakje sigaretten)
Zondag zijn we een lange wandeltocht gaan maken doorheen het woud richting de Voltzberg en ook OP de Voltzberg. Onderweg moesten we de vele kreekjes overwinnen om onze schoenen zolang mogelijk droog te houden. Met ons doorzettingsvermogen en een beetje hulp van buitenaf is het ons als enigen gelukt! Onderweg kwamen we wandelende bomen, kaarsbomen en telefoonbomen tegen. Ook aapjes, toekans en papegaaien vlogen rond ons hoofd
Aangezien het niet geregend had, was de berg niet te glad om te beklimmen en zijn we bovenop de top geraakt! Een prachtig uitzicht met rondom de berg woud, rotsen, woud, bergen, de rivier en nog meer woud... Mooi om zien! Snel terug lopen (lopen betekent wandelen hier)om een frisse duik te nemen in de Anjoemaravallen. De verfrissende natuurlijke rugmassage deed deugd!
's Avonds na het eten werden de spelletjes bovengehaald. Was het niet dat Geraldine en ik zowel de Nederlanders als de Surinamers die mee waren getroefd en OVER troefd hadden met een Surinaams kaartspel. De dag was geslaagd.
Maandag vatte onze tocht aan met een wandeling naar de moedervallen. Een grootse stroomversnelling over de ganse breedte van de rivier. (Geen wildwaterbaan voor tante Marilou's! ) Met een grote kracht kwam het water aangestroomd, in een zijstuk afgescheiden met rotsblokken namen we een verfrissend bad. Teruggekomen op het eiland zetten we ons nog even in de zalige avondzon.
Hierna was er depindasoep: voor de kooklustigen onder ons: stoof enkele uitjes en look, giet er water bij, trek een boullion van kip (liefst met veel been aan), giet er één volledige pot pindakaas met brokjes bij (crunchy) en één volledige pot pindakaas zonder stukjes. Een snuifje peper en zout en opdienen met een beetje rijst. (Om eerlijk te zijn waren wij niet zo'n echte fan van dit Surinaams gerecht )
Na het eten gingen we een avondwandeling maken naar het vliegveld (een strook gras in het bos) om naar de toekans te kijken. Deze tocht dwaalde af naar de zoektocht naar de (wel heel hard) brullende brulapen. Wanneer we ons net onder hen bevonden, begonnen ze echter met takjes te gooien vanuit de boomtoppen. Dan maar snel terug uit hun territorium waar we reuzevogelspinnen tegen kwamen.
Gelukkig kruipen deze 's nachts in hun nestje en niet in ons bed. (dat hoopten we toch)Gisteren zouden we normaal gezien met een klein vliegtuig zijn teruggekomen, maar alle vliegtuigjes waren gereserveerd door het ministerie van onderwijs. Hierdoor moesten we terug de hele trip met het bootje maken. Deze keer was de tocht al iets aangenamer, daar het zonnetje zich wat meer heeft laten zien.
Momenteel zijn we terug in de stad. Aangezien we binnen een dikke week al terug richting België vertrekken, hebben we nog heel wat werk voor de boeg.
Er zijn al een aantal dingen en personen die we stilaan toch wel een beetje beginnen te missen.
Dus tot snel!
Ooooooooh, papegaaien, toekans en aapjes! Ik dacht dat ik gisteren ook een papegaai zag vliegen, maar 't kan ook zijn dat ik verkeerd gekeken heb. Hoewel, een paar jaar geleden heeft er hier toch eens ene in onze hof gezeten! Toekans en aapjes jammergenoeg (?) nog niet. Daarvoor zal ik ook eens naar Suriname moeten vliegen...
Geniet nog van jullie dikke week en tot binnenkort!
T ochtje overleefd?
O charme die koelbox, die was snel leeg zeker?
T och als er veel lekkers in zat.
V eel toffe beestjes daar.
O ok geweldige bomen!
L aat ons zeggen dat ik fan ben van de wandelboom.
G rappig!
E n zo'n gratis rugmassage door dat water
N iet te veel in die Anjoemaramaramaramaravallen hè!
D an kom je er misschien uit als een 'klein dik wijveken'
E n dat willen we niet hè
W el een knap vliegveld
E fficiënt voor toekans die niet snel genoeg afremmen.
E n de laatste week gaat in...
K atrien en Geraldine, vlieg er nog goed in!
Genieten à volonté noemen we dat. Ik denk dat het niet moeilijk is in Suriname. Mooie natuur en vriendelijke mensen.De lustige trappers hebben hun opdracht met glans volbracht.De overnachting in het super de luxe hotel (ons grootste tent) en de tussenstop bij nichtje Veroniek hebben hun deugd gedaan.
Geniet nog van jullie laatste week. De aftelling is officieel begonnen.Tot ziens in het Hanestraatje.
Groetjes
Hoi meiden,
Superschandalig dat ik nog niet eerder gereageerd heb. Maar hier ben ik dan. Eerst en vooral drie dikke zoenen voor Katrien! 'Ma wan suma verjari tidé' En binnenkort is het weer feest! :-) Want dan is er nog eentje jarig.
Wel een beetje raar om vanuit België jullie verhalen te lezen. Soms lezen we ook wel met een zekere heimwee. Gelukkig zijn er in België ook altijd weer leuke dingen om naar uit te kijken.
Geniet super hard van jullie laatste dagen, want eens je terug bent is het 'back to reality'. (En dat gaat sneller dan je zelf zou willen ;-))
Mijn valiezen staan ook weer klaar want straks vetrekken we op skivakantie.
Ik hoop dat jullie terugreis iets vlotter verloopt dan bij ons. En dat ze jullie niet als verdachte 'drugs'meiden aanzien. Och het heeft wel weer iets typisch Surinaams :-)
Tot snel in Belgenland!
Dikke zoenen!
Hoi Katrien en Geraldine
Knap hoe jullie je ginder uit de slag trekken.
Ben zelf net terug van een reis door Belgenland.
We zijn een weekje naar de ardennen geweest, ben vandaag met nonkel Guido per fiets vanuit Durbuy gekomen. Prachtig weer, windaf en bergaf, prachtige vergezichten in de fruitstreek rond Zoutleeuw.
De fruitbomen trekken nu hun mooiste pak aan.
Toch zou ik me nog meer in mijn element voelen bovenop jullie Voltzberg, prachtig uitzicht lijkt me dat.
Prent de beelden nu goed in je eigen harde schijf, je kan ze dan later rustig opnieuw bekijken tijdens slapeloze nachten.
Groetjes en tot binnenkort.
Roger
Hoi Katrientje,
Mooi en leuk verslag van jullie tripje naar het binnenland. Kreeg inderdaad wat kippenvel bij het lezen van de "wildwaterbaan". Maar ge weet, eenmaal ik eraan gewend ben, weet ik van geen ophouden meer hé. Nu zet ik wel een grote mond op maar ik denk dat de werkelijkheid mij wel een stukje kleiner zou maken. Hi,hi....
Wij pas terug van vijf dagen Durbuy met Nonkel Guido en gezinnetje. Heel leuk geweest : flink gewandeld, goe geten, gaan zwemmen, gezelschapsspelletjes gespeeld en veel gelachen. Meer moet dat niet zijn hé.
Zondag naar moemoe naar de kermis. Hopelijk is het weer dan even mooi als vandaag, het was hier meer dan 20°C.
Binnen zeven dagen komen jullie terug naar Belgie, dan zit jullie avontuur in Suriname erop. Laat de verhalen dan maar live komen, we zijn er volledig klaar voor hoor....
Maak er nog een leuke week van en tot ziens hé schaaptje. Daaaaag....
Hallo meisjes,
Wij wensen jullie een prettig Paasfeest en vele eitjes.
De klokken zijn hier geweest en ik zal wel enkele eieren bewaren. Straks gaan we naar moemoe naar de kermis. De smoutebollen kan ik spijtig genoeg niet bewaren tot volgende week.
Aan Geraldine een gelukkige verjaardag en laat Katrien u vandaag maar eens verwennen.
Geniet nog van de laatste week en tot vrijdag.
Rita Willy Willem en Hanne