het PARA-vontuur van katrien en geraldine

Kruidje roer me niet!

Hai,

De voorbije week hadden we bezoek van Geert, onze promotor. Hij had een hele hoop verrassingen mee van de paasklokken en paashaas (=Gert) uit Mortsel. Dat ook Katrien hier kan van meeprofiteren is een goede zaak!

Laughing
Ook de 'nieuwe' computer doet het en we kunnen weer verder.

We hebben een heleboel mensen ontmoet die ons nog nuttige (en ook minder nuttige) dingen konden vertellen over het project. Veel informatie is ook geheim, vooral de rapporten over de mijnen en wat er daar allemaal gebeurt!

Zondagochtend zijn we eventjes naar de vogeltjeswedstrijd gaan kijken op het onafhankelijkheidsplein. Om het meest een deuntje zingen, tegen elkaar op. Toevallig was het bestuur net aan het discussiëren dat de regels van de wedstrijd niet helemaal zuiver waren en dat er een mysterieus vogeltje was dat vals speelde en gediskwalificeerd moest worden. Wel grappig om te zien en te horen.

Verder gingen we die dag Commewijne verkennen per fiets! Daar het district Commewijne aan de overkant van de Surinamerivier gelegen is en we met onze fiets niet over de stijle (!!) brug geraken (of ook dat onze remmen het niet zouden aankunnen bergaf, ahja), namen we het bootje richting Meerzorg. Hier vatte onze fietstocht aan richting de oude planatge Peperpot, jaja, een oude koffieplantage inclusief vervallen fabriek, opslagloods en fabriekdirecteurswoning. We vervolgden onze weg richting Frederiksdorp waar we ook het pontje moesten nemen, deze keer over de Commewijnerivier. Soms kan je hier zelfs dolfijnen spotten! In Frederiksdorp aten we lekkere loempia's met kousenband erin en fietsten we richting Nieuw Amsterdam waar een oud fort één van de bezienswaardigheden vormt. Ondertussen al half gebraden, keerden we terug met het pontje richting Paramaribo. De fietstocht was zeker de moeite. In Commewijne is het rustiger om te fietsen en zeker op een zondag. Wij hebben ervan genoten!

Maandag hebben we samen met Geert en Natascha nog enkele dingen gaan bezoeken in Para. Zo heeft men een wetland-trail aangelegd ter educatie van de bomenkennis van de schoolkinderen. Goed voorbereid met een busje muskietenspray trokken we het kleine stukje natuur aan de Billitonfabriek in dat gespaard gebleven was van de mijnactiviteiten. Vooral het kruidje-roer-me-niet, heeft afgezien! Na een deugddoende maaltijd kropen we vroeg ons bed in na een vermoeiende dag.

Momenteel zijn we (Geraldine) nog enkele verslagen aan het verwerken. We hebben net bezoek gehad van de voorzitter van de Para-plantages. Zijn werkelijke bedoelingen met het gebied kon hij echter niet onder stoelen of banken steken. Nog veel werk aan de winkel dus!

Nog een theetje met een chocolaatje om af te sluiten!

Slaapwel!

Veronichtje

G egroet
E n alweer veel interessant nieuws van jullie
N u begint de tijd wat korter te worden hè
I n die tijd nog aan jullie scriptie schrijven
E n ondertussen naar de 'suskewietwedstrijden' gaan
T is niet gemakkelijk

N u al heeft mijn briefje Suriname bereikt?
O ngelooflijk dat de overzeese post soms snel werkt
G oed nieuws.

T offe fiets ginder, zo'n echte Hollandse cruisefiets
O ok lekkere 'eiersoep' precies, lijkt Indonesisch
T och ook vreemde namen voor dorpjes en rivieren

G oed dat de computer weer werkt
A nders zou al dat werk voor niets zijn!
U iteraard wens ik jullie nog het allerbeste toe.
W uif wuif en tot binnenkort!

Daan en Veroniek x

T Dianne

Das normaal dat de paashaas al bij jullie is geweest.
Hij kan overal niet tegelijk zijn.Hij zal zich moeten haasten om op tijd bij ons te zijn.
Het zonneke heeft ons ondertussen ook bereikt.
Vandaag iets over de 20 graden.Volgende week ook goed weer. De 2 fietsers zullen het nodig hebben als ze van de zee komen. Verslag volgt.
Groetjes

moeke

Hallo Katrien,
Een heeeel gelukkige verjaardag. We zullen morgen
een lekker stuk taart eten en eens aan u denken.
Geraldine moet voor u maar een mooi liedje zingen he.
Geniet van jullie reis naar het binnenland.
kusjes
moeke vake Willem en Hanne

Katrien

Hey, de verjaardag vat hier al een klein beetje aan om 7 uur 's avonds. Ook wel eens leuk. We hebben al taart gegeten en geraldine zingt de oren van mijn hoofd.:-) Morgenvroeg zijn we tegen zessen weg. Tot snel!

Tante Marielou

Hoi Katrientje,

Kus,kus,kus... gelukkige verjaardag lieve meid. Vierentwintig jaar geleden was Nonkel Roger zo fier als een gieter toen moeke en vake hem vertelden dat hij peter was geworden van een klein meisje, een Katrientje. Nu zoveel jaren later is hij nog steeds heel fier op zijn petekind. Een bezoekje brengen zal er pas inzitten wanneer je missie erop zit in Suriname. Geniet met volle teugen van een spetterende verjaardag en maak er nog twee leuke weken van, voordat jullie weer terugkeren naar Belgenland.
We zijn benieuwd naar je persoonlijke verhaal, alhoewel we alles fijn kunnen volgen hebben hoor, maar toch... je weer horen lachen, zal ons toch deugd doen, dat missen we wel.
"doe da nog goe" ginder en tot ziens hé schaaptje.
Tante Marielou

Veronichtje

Drie dikke verjaardagszoenen vanuit Brugge van Daan en van mij. Binnenkort zijn ze 'live' in ontvangst te nemen als je terug bent.

Taartige groetjes