het PARA-vontuur van katrien en geraldine

Paramaribo, één groot tropisch zwembad!

Hallo,

We zijn weer een paar dagen verder en dat de seizoenen een beetje door elkaar gesmeten worden, is hier ook te merken. Het regent al enkele dagen superhard en de straten staan blank. Gelukkig wonen wij hier op de eerste verdieping. Normaal gezien moet het nu droogseizoen zijn en nog meevallen qua regen, maar door de opwarming van de aarde verkort dit droogseizoen alleen maar...HELAAS PINDAKAAS!

Kleine update van de dingen die we hier nog beleefd hebben:

Donderdagavond zijn we naar Havana Lounch geweest, een plaats waar de jeugd van hier en elders weggaat. Tot 1 uur wordt er salsa gedanst en hierna wisselen een 4 tal dj's in een razendsnel tempo elkaar af, waardoor de muziekstijl eerder een kakafonie van allerlei genres wordt. Het was wel eens grappig om de uitgaansklederdracht te bekijken van de plaatselijke jongeren. Van een bikini in jeans tot een vogelnestjeskleed, uiteraard ook ellenhoge hakken met verwrongen tenen.

Zaterdagavond zijn we na het harde werk dat we verricht hebben, een pannenkoek gaan eten bij hét pannenkoeken en poffertjescafé van Paramaribo. Reuzegrote pannenkoeken met al wat je maar kan bedenken: spek, kaas, honing, olijven, pindakaas en nog veel meer..... alle ingredienten door elkaar dus, zoet, zout of gemengd... Het was heel lekker, maar ook wel zwaar op de maag...

Gisteren was het hier vrouwendag en daardoor ging de zondagse vogelzangwedstrijd (een soort van suskewietwedstrijd van hier) op het Onafhankelijkheidsplein niet door. We zullen nog een keertje moeten terugkeren om dit spektakel te aanschouwen.

Gisteren hebben we tussen de regenbuien door toch kunnen genieten van onze uitstap naar White Beach. Een strandje waar in het weekend veel volk op afkomt om te zonnen, te hangmatliggen en te plonsen in het warme rivierwater van de Surinamerivier. Bij het terugkeren hebben we na 2 uur wachten op de bus, die zou moeten komen, ma dus ni kwam, een taxi gebeld om ons moe en voldaan terug te brengen naar de stad. Thuisgekomen waren onze vriendjes, de gecko's, er uiteraard ook al.

De volgende dagen zullen we er eens stevig invliegen om nog vanalle informatie voor ons onderzoek op te zoeken. De verwerking zal iets moeilijker gaan dan verwacht omdat Geraldine haar computer het heeft weten te begeven, AWOE! Met dank aan de instructies van het vake van Katrien zijn de meeste bestanden toch nog gered. Nog even wachten op herinstallatiecd's en het is hopelijk weer gefixt.

Woendag vindt het Holi Pagwa feest het hindoestaanse nieuwjaarsfeest, hier plaats. Naar 't schijnt is het groot feest in de stad waar er met allerlei verfballonnen naar elkaar gegooid wordt. Dinsdagavond zou ook de verbranding van de Holika plaatsvinden (--> symbolisch vervangen door een hoop bladeren). Leuk om eens naar te gaan kijken!

Foto's volgen nog!

Nieuws en roddels uit België zijn altijd welkom! Het is leuk om toch nog een beetje mee te zijn met de nieuwtjes van aan de andere kant van de oceaan!

Tot gauw!